Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sarah J. Maas připravuje novou fantasy sérii pro dospělé

13. 8. 2018

YA fantasy série z pera Sarah J. Maas se v posledních letech staly doslova hitem. Není tedy divu, že se autorka rozhodla kout železo, dokud je ještě pořádně žhavé. Stejně jako Veronica Roth.
Série Skleněný trůn a Dvůr trnů a růží se obě těší přízni čtenářů, jedna má už sedm dílů, u druhé je plánováno šest, je tedy potřeba přijít s něčím dalším. Asi něco takového si řekla autorka, proto se už během příštího roku dočkáme prvního dílu úplně nové fantasy série, Crescent City.

Výsledek obrázku pro sarah j maas

Tentokrát se ovšem zaměříme na dospělejší čtenáře. Dostaneme se do úplně nového světa, v němž se lidé snaží žít v mýtickém prostředí souběžně s démony, měniči, anděly a hromadou dalších bytostí. Hlavní hrdinkou příběhu je poloviční člověk, poloviční víla Bryce Quinlan, která se po brutální vraždě nejlepší kamarádky rozhodne přidat k andělskému bojovníkovi, aby našla  vraha.  Co ale začalo jako pouhé hledání spravedlnosti a pomsty, se brzy změní v povinnost chránit svět a lidi, co jsou blízcí jejímu srdci před nebezpečím, které jim hrozí.

Nová série nám představí nelítostnou hrdinku, co se nezastaví před ničím, jen aby pomstila svou kamarádku. Můžeme se těšit na hromadu nových postav, z větší částí mýtických. Opět dostaneme pořádný akční balíček promíchaný nějakou tou romantickou notou. Sama autorka o sérii prohlásila, že na ni už nějaký ten pátek pracuje: „Už se nemůžu dočkat, až čtenářům Bryce představím. Myslím si, že by byla dobrá kamarádka Aelin i Feyre. Svět Crescente City je ovšem oproti mým dalším světům daleko modernější.„

Crescent City by se mělo v zahraničí objevit až koncem roku 2019, tak uvidíme, kdy se dostane k nám.

www.kniznivesmir.cz

Zdroj informací a obrázků: BookGeek.pl, EW.com, GoodReads.com, Bustle.com, thefandom.net


Přiznám se, že série Dvůr trnů a růži a Skleněný trůn jsem nečetla a ani číst nebudu, protože mě to nijak zvlášť neláká a na YA nemám zrovna náladu, ale tahle novinka by mohla být opravdu zajímavá. Už jenom proto, že se jedná o fantasy pro dospělé - nechci mít přehnané nároky, ale těším se už teď.

Nevím, jestli se bude kniha prodávat proto, že bude dobrá, nebo proto, že je SJM populární díky svým dvěma YA sériím, ale chci to zjistit a budu mít nezaujatý názor - to vím, protože jsem od ní nic nečetla a co se názorů na knihu týče, tak se až tak moc ovlivnit nenechám - samozřejmě pokud se jedná o koupi knihy, tak to je věc jiná, ale názor mám vždy svůj (ať se jedná o knihy, nebo o cokoli jiného).

Nicméně ...musíme si všichni počkat, minimálně do konce roku 2019! Ale nezoufejme - ke čtení toho bude jistě spousta a čekání si tak krásně ukrátíme!

Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář