Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel)

15. 11. 2017

Zabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel)

Autor >> Jonas Jonasson
Překlad >> Hana Švolbová
Originální název >> Mördar-Anders och hans vänner
Nakladatelství >> Panteon
Vydáno >> 2016
Počet stran >> 320
Ilustrace >> Emil Křižka
Žánr >> Světová literatura, román, humoristický román
 

Znáte to, venku je hnusně a každou chvíli je hůř a hůř a najednou vypadne proud. Proud nejde chvíli, hodinu, dvě.. celé dopoledne, skoro celé odpoledne.. a knížka je najednou přečtená!

Přesně tohle je můj případ. Čas, za který jsem zabijáka přečetla je krátký - nevím přesně, ale pár hodin (cca 6 hodin). Ale stálo to za to!

Po Analfabetce jsem se skoro bála do toho pustit, ale neměla jsem co dělat, chtělo se mi číst, a navíc jsem potřebovala severského autora do knižní výzvy na www.databazeknih.cz, kterou jsem měla od léta hotovou a zbýval mi jenom tenhle jediný bod! (Už teď se těším na další výzvu!!)

J.J. to umí. Kvalitní humor, pěkně podaný. V tomto případě žádné zdržování. Svižné tempo, pěkný příběh. Hlavní postavy si okamžitě získaly moje sympatie (dobře - Zabiják hned, farářka až po nějaké době) a recepční byl někde mezi nimi.

Zase na druhou stranu je to příběh velmi absurdní, taková pohádka pro dospělé - možná o to autorovi šlo, ale jistá si nejsem. Místy ani ten humor nebyl takový, ale dobře. 

Sice tu nebyly žádné zbytečné proslovy a výlevy, ale zase celý ten příběh.. honě těžko uvěřitelný. Pokud se to ovšem dá považovat za pohádku pro dospělé - nemám námitek. 

K některým knihám se ráda vracím, na některé se nerada i jenom dívám.. 

K téhle knize - přečíst stačí jednou - a dost!

Nikys

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář