Jdi na obsah Jdi na menu
 


V pasti

31. 5. 2018

V pasti

Autor >> Meg Cabot
Originální název >> A Tale of the Mediator - Haunted
Překlad >> Jana Jašová
Žánr >> Pro mládež, fantasy
Vydáno >> 2006
Nakladatelství >> Knižní klub
Autor obálky >> Ivan Brůha
Počet stran >> 186

Konečně se v tomto díle něco pořádně děje - a to nemyslím jenom z duchařského hlediska! 

Takže.. Suze se nijak nezměnila, pořád ze sebe dělá chudinku a než jí něco dojde, tak uplyne polovina příběhu, což mě vytáčí, ale těžko to změním. Ale chápu to, je v pubertě.. všichni jsem si tím prošli.

Na celém tomhle příběhu je, mimo všechno ostatní, zvláštní vztah Suze a otce D. Ano, oba jsou mediátoři, takže mají společné velké tajemství a životní úděl, tomu všemu rozumím, ale nechápu, proč otec D. po Suze chce, aby byli jako kamarádi (nevím, k jakému vztahu mám tohle nejlépe přirovnat). Je to ředitel jejich školy, navíc je to kněz! To mu má jako vykládat jaké má problémy, ve svojí hlavě, s klukama? To je trochu divné. Vlastně na celém příběhu je to to nejdivnější!

V anotaci si každý může přečíst, že dějovou linku mezi Suze a Jessem zamotá Paul, takže to není žádný velký spoiler. Však to taky bylo potřeba, aby se Jesse trochu hnul z místa! Ovšem neřeknu, jak to nakonec dopadne, protože to také nevím - ještě mi zbývá poslední díl! Ale tenhle jejich vztah.. pravda je, že oni spolu nikdy nebudou mít opravdový vztah, protože Jesse je duch, ale i tak je to sladký a podle mě musí být neskutečně sexy (což samozřejmě musí být i Paul, jinak by to nikdo nečetl). Ale všichni víme, jak tohle zamilování dopadá, že? No nebudu předbíhat, podle mě se mám ještě na co těšit ohledně celé té mediátorské věci i ohledně vztahu Suze a Jesseho (a Paula?)!

Stále dokola mi Suze prostě připomíná princeznu Miu - občas jsou obě jednoduše nesnesitelné! Obě jsou chytré a zároveň tak naivní. Obě jsou zvláštní a jiné a myslí si, proč by o ně měl někdo mít zájem.. A tak dál.. Chápu, že nejde vymýšlet neustále nové a nové osobnosti, ale tohle je trochu moc! 

Nicméně příběh je to zajímavý a i originální, takže to beru jako další zkušenost s knihami z dílny paní Cabot. Opět je to kniha na jedno dopoledne, protože co do počtu stran to není objemné dílo a příběh je jednoduchý a čte se sám.

Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář