Jdi na obsah Jdi na menu
 


Upíři

22. 10. 2018

Upíři

Autor >> Jan Šmíd
Autor obálky >> Jiří Šalamoun
Ilustrace >> Jiří Šalamoun
Nakladatelství >> Československý spisovatel
Vydáno >> 1987
Počet stran >> 232
Žánr >> česká literatura, román

 

Tuto knihu jsem našla na půdě - je to asi další z knih po mé mamce. Když jsem uviděla tuto obálku, absolutně jsem netušila, co si o tom mám myslet. Pekelné jazyky z očí a pusy? Postava bez oblečení (zdá se)... Ale nesoudím knihu podle obalu, tak jsem si přečetla, o čem je a ten příběh se mi zalíbil.

O tom svědčí i to, že jsem knihu přečetla na dva zátahy (ano, s velkou pauzou, ale co se dá dělat). Nicméně druhou polovinu jsem přečetla za polovinu odpoledne.

Zajímavé je to, že kniha je od českého autora, ale děj se odehrává v New Yorku! Žádná česká jména, názvy.. což je super!

Sarkastický příběh plný černého humoru vypráví o >pohřební službě<, která nabízí nový život v lepší době. Dva kamarádi, podvodníci Danny a Donald, mají pohřební ústav, kde pozůstalým (a někdy i budoucím nebožtíkům) slibují, že jejich těla zmrazí a rozmrazí je až tehdy, když bude dostupný lék pro jejich nemoc, nebo i třeba lék na stáří!

A že tato služba není levná, to je asi všem jasné. Vlastně se ti dva soustředí výhradně na zbohatlíky, kterým to všechno spadlo do klína, jsou hamižní a v podstatě si to skoro nezaslouží. 

Když tedy daná osoba po podepsání smlouvy a převedení peněz po nějaké době zemře, D&D mají už vše připravené. Po několika letech najdou vhodného náhradníka, přivedou si ho, seznámí ho se vším, s rodinou, finanční odměnou atd.. a vzkříšený nebožtík je představen své rodině.

Je to velmi vtipně pojato a líbí se mi to. Příběh pěkně plyne a kniha se čte sama.

Doporučuji!

Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář