Jdi na obsah Jdi na menu
 


TOP5 - IV. díl

31. 12. 2018

Je až neuvěřitelné, jak rychle ten půlrok utekl! A ještě neuvěřitelnější je to, že je to už 4. díl série TOP5, což znamená, že jsem tu už dva roky (samozřejmě i s přesunem)! A to je super! I když tento díl je trochu snazší, vzhledem k tomu, že jsem dlouhou dobu měla čtecí krizi, ale TOP5 určitě vyberu!

Tak jdeme na to..

 

***** Geniální přítelkyně mne naprosto nadchla! I když jsem očekávala, že bude skvělá, překvapilo mne, jak moc skvělá tato kniha je! Samozřejmě, od té doby, co jsem dočetla poslední řádek, se nemohu dočkat, až budu mít v ruce pokračování!

**** Paní Rochesterová bylo opět velké překvapení! Jelikož je to pokračování světoznámé Jane Eyre, i když samozřejmě ne od stejné autorky, nečekala jsem zázrak, byla jsem spíš zvědavá, jak se Jane vypořádá se životem. A jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistila, že je to vlastně skvělé - hlavně proto, že jsem ty dva díly nesrovnávala, samozřejmě je tam návaznost, ale nebrala jsem to jako “jednu sérii”, a možná díky tomuto je tato kniha ve výběru!

*** Upíři je kniha od českého auta, který píše příběh z New Yorku, už jen tohle mne zaujalo! je to velmi vtipná kniha, se spoustou černého humoru a sarkasmu! Kniha se četla prakticky sama, má i vtipné ilustrace. Prostě je to kniha odpočinková, rozhodně ne žádná těžká četba a já bych ji i teď doporučila!

** Píseň ledu a ohně III. - Bouře mečů tu samozřejmě nesmí chybět! Letos jsem se totiž do této série naprosto zamilovala a i když se nečte úplně sama, lehce, protože je zde velké množství postav a velké množství postav také nově příchozích a za nedlouho odchozích, je to bomba! Z tohoto důvodu si knihu dávkuji, je to trochu náročné na orientaci a také si ji chci vždycky pošetřit, aby mi vydržela!

* Český Honza je sbírka klasických českých pohádek o Honzovi, které všichni známe. Jsou zde i pohádky, které jsem v životě neslyšela, ani neviděla. Já nevím, jak Vy, ale já to mám tak, že si z každé pohádky něco odnesu, ano i ve svých 26 letech! A i když jsem už velká holka, pohádky miluju - jak v televizi, tak jako knihy. Mají NĚCO předat, každý si z ní má něco odnést a u mne je to tak vždycky!

 

Tohle je můj výběr z druhé poloviny roku 2018 a já se už teď nemůžu dočkat první poloviny roku 2019, protože, ach ano!, ty Vánoční dárky…! A tak vzhledem k tomu všemu se modlím, aby mne už čtecí krize nepřepadla, nebo alespoň ne takového rozsahu jako v roce 2018!

 

Chtěla jsem do výběru zařadit jinou knihu, ale protože ji ještě nemám tady, zpracovanou, tak jsem se rozhodla, že ji nechám to dalšího dílu TOP5.

 

Nikys

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář