Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rychleji mluvit nedokážu

4. 1. 2018

Rychleji mluvit nedokážu - Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím)

Autor >> Lauren Graham
Originální název >> Talking as Fast as I Can: From Gilmore Girls to Gilmore Girls, and Everything in Between
Překlad >> Noemi Mottlová
Žánr >> Bibliografie, memoáry
Vydáno >> 2017
Nakladatelství >> Omega - Knihy Dobrovský
Počet stran >> 208

Když se vrátím k prvnímu bodu, tak je tam i část, která se zabývá tím, jak tato obálka vznikla. Nebylo to nic snadného a nakonec to dopadlo, podle mě, jak nejlépe mohlo.

Lauren v knize popisuje určitá období svého života. Tak nějak i chronologicky. Líbí se mi, že všechno doplňují fotografie.

Občas jsem měla pocit, že snad ani neví, o čem píše ona sama. Věděla jsem, že kapitoly na sebe nebudou navazovat, to beru. Ale mě přišlo, že některé odstavce jsou jen výkřiky do tmy. Několikrát jsem měla pocit, že ani věty se spolu nějak nekamarádí.

První knihu od Lauren jsem nečetla, takže jsem nevěděla do čeho jdu, ale nicméně je to prý úplně jiné. Věděla jsem, že to nebude na Nobelovu cenu za literaturu, ale čekala jsem to trochu čtenářsky kvalitnější. 

Pokud bych měla říct a vybrat si, jestli mě kniha spíš zklamala nebo příjemně překvapila, tak se musím, bohužel, přiklonit k té první variantě. Je tam jenom asi 5% rozdíl, ale i tak je tu.

Těšila jsem se na dojmy a vzpomínky z natáčení GG a ty jsem dostala - s tím jsem byla spokojená! Pak deníkové záznamy z pokračování GG byly taky super. I když jsem si myslela, že pasáže o GG budou to hlavní a mezi tím budou nějaké zážitky a vzpomínky. Ale mrzí mě, že některé části kapitol nedávaly moc smysl. Lauren tam hodně mluví o Hollywoodských hvězdách, o kterých jsem ve většině případů nikdy neslyšela.

Neříkám, že je to tak úplně případ Lauren, možná jen z části, ale když čtu knihu nějakého ne ryze spisovatele, tak mi přijde, že napsat knihu může úplně každý.

Pokud se chcete dozvědět něco málo navíc z natáčení GG a ze života Lauren, tak doporučuji ke čtení. Nevím, jestli jsem náročný čtenář a potřebuji alespoň trochu kvalitní a smysluplnou knihu, ale nedoporučila bych ji každému, protože zas takový zážitek to není.

Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Rare Old Indian Fixtures Resets Blood Constraints

(ATenDrenue, 12. 10. 2018 20:41)

Compression est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre determination bat, il pompe le sang par vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/ou-acheter-cialis-paris/

High Blood Power - National Mettle

(ATenDrenue, 28. 9. 2018 11:30)

Pression arterielle est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang par de vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/avis-sur-le-tadalafil/

Blood difficulties - If you want distinguish more

(AdeseErura, 6. 7. 2018 18:23)

Poids est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre determination bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/commander-cialis-generique-2/