Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prvok, Šampón, Tečka a Karel

6. 3. 2018

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

Autor >> Patrik Hartl
Vydáno >> 2012
Nakladatelství >> Bourdon
Počet stran >> 236
Žánr >> Román, česká literatura
Obálka >> Markéta Horák

Příběh, který má čtyři hlavní hrdiny, jež se spravedlivě střídají o čtenářovu pozornost - ve většině případů kapitola začne o jednom z kamarádů, ale nakonec se v ní objeví všichni.

Děj má ráz typického života v Čechách z pohledu mužů - a to je zajímavé. Od začátku jsem netušila, do čeho jdu, a že je to příběh o čtveřici mužů, kteří jsou příteli už přes 20 let, jsem se dozvěděla až při čtení. A o to víc mě příjemně překvapilo to, že se mi kniha tak líbila. Četla jsem ji totiž, když jsem měla špatné období a tahle kniha mě dokázala rozesmát, což se v té chvíli, v těch dnech, nepovedlo nikomu. Díky této knize jsem to zvládla mnohem lépe a rychleji, než jsem čekala.

Jak už jsem psala, kniha je rozdělena na kapitoly, ani krátké, ani dlouhé .. jsou jednoduše akorát! Děj má tempo a čte se snadno, i když jsem ze začátku musela přemýšlet, o kterého z kamarádů vlastně tentokrát jde, ale po nějaké přečtené stránce, jsem již měla pořádek ve jménech, přezdívkách a rodinných, či jiných, příslušnících.

Každý má svůj život, svou práci, své starosti a radosti. Jedno je ale spojuje  podle jejich mínění žijí nudné životy, jsou ve středním věku (což pro muže znamená katastrofu!) a nic už nezažijí, znají jen rutinu a povinnosti.

Kniha je oddechová, ale našla jsem v ní cosi, co na mne zapůsobilo. Neumím to pořádně popsat, i když jsem si dala pauzu mezi čtením a psaním. A právě TO mě přinutilo, abych se zamyslela a naplánovala si další knihy od tohoto autora! Ale k tomu se dostanu až později - mám totiž spoustu plánů, moc práce a času pro knihy ne tolik, kolik bych si přála.

V knize není nic převratného, nic co bych už někdy nečetla, ale je to nejspíš autorův um a smysl pro humor, a všechno dohromady, co dělá tuto knihu jinou.

Chtěla jsem tuto knihu o čtyřech chlapech, přátelích, dát přečíst i tomu svému, ale .. jednoduše on prostě ještě nepotkal tu pravou knihu, která by ho přivedla ke čtení - i když já už jsem to zkoušela několikrát. Zatím, bohužel, marně. Doufala jsem, že tohle by mohl být slušný začátek.. no, no třeba jindy!

Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář