Jdi na obsah Jdi na menu
 


Píseň ledu a ohně II. - Střet králů

25. 6. 2018

Střet králů

Autor >> George Raymond Richard Martin
Originální název >> A Clash of Kings
Série >> Píseň ledu a ohně
Překlad >> Hana Březáková
Žánr >> Světová literatura, román, fantasy
Vydáno >> 2011
Nakladatelství >> Talpress
Autor obálky >> Martina Pilcerová
Počet stran >> 944

Druhý díl začíná tam, kde první díl skončil a tak to mám nejraději!

Moji oblíbení hrdinové jsou stejní: Arya, Daenerys a Jon a přidává se k ním Hodor (vlastním jménem Walder), který se vyjadřuje typickým "hodor", je vlastně nenápadný, ale pro Brana je velmi důležitý - je totiž jeho nohama, ale i kdyby nebyl, mě je sympatický a hrozně se mi líbí. Jen bych ráda nahlédla do jeho hlavy abych zjistila, co si vlastně myslí, nebo co chce dělat.. podle mě, by to bylo super!

Dále se mi líbí Jojen a Meera Reedovi, podle mě mají v lecčem pravdu. Jojen má dar jistý dar, díky němuž opravdu hodně pomůže Branovi.

Mezi nenáviděné postavy patří i nadále Joffrey a samozřejmě i jeho matka Cersei. Opravdu je ze srdce nenávidím a přeju jim to nejhorší (a můj milovaný bratr mi nechtěně prozradil.. něco.. trochu mě to naštvalo, že mi to řekl, ale měla jsem z toho vlastně radost, takže se těším)!

Zatím do ani jedné skupiny nepatří Tyrion, který je celkem výrazná postava, ale nemůžu přijít na to, co vlastně chce. Děj a celá situace kolem něj je komplikovaná a i když se mi postavy už tak moc nepletou, tak přeci jen ty jeho ženštiny.. No každopádně jsem hodně zvědavá, jak to s Tyrionem bude dál a jak nakonec dopadne.

Opravdu jsem si zamilovala tento svět, je tak jiný než ten náš. Díky skvělé propracovanosti mám pocit, jako bych ten svět skutečně znala. Je to skutečně mistrovské dílo a někdy mám pocit, že pan Martin musel utrpět nějaký úraz hlavy, nebo něco podobného, protože.. (a tím se nechci nikoho dotknout, je to taková nešikovná poklona).. mám pocit, že asi není tak úplně v pořádku! :-D

Skvělé je to, jak všechno navazuje, postupně do sebe i jednotlivé příběhy postav zapadají a my se tak dozvídáme jak to vlastně bylo, vidíme danou věc i z druhého úhlu pohledu a je to prostě .. skvělé!

Těším se, jak bude příběh pokračovat. Jsem zvědavá o kolik postav přijdeme a kolik jich bude nových a za jak dlouho příběh opět opustí, protože to je v knize na denním pořádku!

Mám teď rozečteno opět vícero knih a od Písně ledu a ohně si dám chviličku pauzu, chci se věnovat jiným knihám a trochu to nechat uležet.

Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář