Jdi na obsah Jdi na menu
 


Píseň ledu a ohně I. - Hra o trůny

17. 5. 2018

Hra o trůny

Autor >> George Raymond Richard Martin
Originální název >> A Game of Thrones
Série >> Píseň ledu a ohně
Překlad >> Hana Březáková
Žánr >> Světová literatura, román, fantasy
Vydáno >> 2011
Nakladatelství >> Talpress
Autor obálky >> Martina Pilcerová
Počet stran >> 848

Hře o trůny jsem se vyhýbala, dalo by se říci, jako čert kříži - knihám i seriálu (či co to vlastně v TV běží?). Pak jednou přišel bráchův kamarád, básnil o tom, druhý den v práci jsem si hledala informace a kolega mi říká, že má doma celou sérii.. no a jelikož miluju draky.. bylo vymalováno!

Příběh je skvělý, tolik detailů, bez kterých by to jednoduše nebylo ono, protože v tom je kouzlo! Měla jsem pocit, že jsem slyšela vytí vlků, cítila horký písek od nohama a ledový vítr mi cuchal vlasy! Pecka! Bomba! Takhle to prostě má vypadat!

Příběh má spád, pořád se něco děje. Děj je nepředvídatelný a hlavně! Má mapu! Já úplně miluju knihy s mapou! Dává to tomu úplně jiný rozměr!

Ze začátku se pletou všechny postavy dohromady, protože jich tam je opravdu hromada, ale oni postupně umírají, takže se nakonec plést přestanou. Některým to vyloženě přejete a u některých jsem to skoro obrečela. To je panečku KNIHA! A samozřejmě to skončilo v tom nejlepším - to úplně nenávidím a chtělo se mi vzteky brečet, ale ovládla jsem se!

Moji oblíbenci po první sérii jsou samozřejmě zlovlci a z lidské rasy je to Arya a Daenerys a asi i Jon. A od první chvíle nenávidím Joffreyho, spratek jeden zas... No nic, nemůžu se dočkat druhého dílu!

K jaké skupině patříte Vy? Hrou o trůny nepolíbení nebo jste tomu propadli?

Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář