Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krajina plná stínů

13. 2. 2018

Krajina plná stínů

Autor >> Meg Cabot
Originální název >> The Mediator - Shadowland
Překlad >> Jana Jašová
Série >> Mediátor I.
Obálka >> Ivan Brůha
Žánr >> Pro mládež, tajemno, fantasy
Nakladatelství >> Knižní klub
Vydáno >> 2004
Počet stran >> 192

Na tuto knihu a celou sérii jsem narazila náhodou v počítači, takže jsem si stáhla čtečku a už to jelo. Rozhodně toho nelituji.

Meg Cabotovou jsem si zamilovala už jako malá holka - koho by tenkrát v tom věku neuchvátili Princezniny deníky?! Takže, když jsem se pouštěla do  prvního dílu, pro mě neznámé série, tušila jsem, že to bude dobré. A že je to literatura pro mládež? No a!? Jsem stará bréca? - NEJSEM!

Nicméně vidím podobnost mezi Miou a Suze - obě jsou, podle nich a okolí, divné. Nezapadají. Nikdy je nikdo nepozval na rande. První pozvání trvalo neskutečně dlouho. Pořád o sobě pochybují. Matky obou děvčat se znovu vdají. Jedna je princezna, druhá je mediátor. A to se opravdu nestane každý den, že se vzbudíte a zjistíte, že jste princezna, nebo že vidíte a mluvíte s duchy a pomáháte jim dostat se na druhý břeh.

Ale dost už srovnávání!

Suze se mi zdá velmi svérázná, aby taky ne, když se potýká s duchy. A líbí se mi její smysl pro humor a to jak, vždycky ví, co říct, jak koho uzemnit. Jak bych řekla "to je moje holka"! 

Tenhle žánr jsem nikdy předtím nečetla - duchařina, i když pro náctileté, takže mě překvapilo, že se mi to zalíbilo. A proto jsem neváhala a zařadila knihu do čtenářské výzvy 2018 na databázi knih.

Kniha se čte prakticky sama, je tam mírné napětí, začínající milostná zápletka, nové prostředí, duchové, noví kamarádi. Je to jednoduché čtení, oddychové - ono to napětí není zas tak horké, je to spíš jen osolené (ani ne opepřené). 

Nicméně, i přes to, že mi dávno není -náct, tak se těším na další díly a jdu hned na tom zapracovat. Knihu doporučuji, a snad budu moci doporučit i celou sérii, ale o tom později (přesněji řečeno, za dalších 5 dílů, protože Mediátor má celkem 6 knih).

Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář