Jdi na obsah Jdi na menu
 


Impresionista

23. 4. 2018

Výsledek obrázku pro impresionista hari kunzru

Autor >> Hari Kunzru
Originální název >> THe impressionist
Překlad >> Ladislav Nagy
Nakladatelství >> BB art
Vydáno >> 2005
Počet stran >> 382

Jedná se o pikareskní román, hlavní hrdina by tedy měl být uličník, darebák a lump. Nevím, koho autor považuje za hlavního hrdinu, ale Prán Nat ve všech jeho podobách se jako darebák nechová. Všechno, co dělá, dělá pro to, aby přežil a ani v tom všem nespatřuji žádné lumpárny.

Že jde o vtipnou variaci jsem si přečetla na přebalu a to je tak zhruba k vtipu všechno. Asi jsem od této knihy čekala až příliš, proto jsem zklamaná.

Hlavní hrdina si měl hledat svou identitu, což hledal.. měnil. Dobře. Ale jeho postava byla TAK nevýrazná. Navíc ho zastiňovali všechny další postavy se svými jmény a tituly a ztrácel se ve změti všech těch orientálních názvů. Kdyby hlavní hrdina najednou z příběhu zmizel, ani bych si toho pomalu nevšimla.

Na to, jak kniha vypadá pěkně, ze začátku jsem tušila, že by to mohlo být super, uvedení do děje bylo takové, jak jsem si přestavovala - začalo rodinným dramatem, ale pak to šlo z kopce.

Knihu bych nedoporučila každému, ale jen tomu, kdo se dobře orientuje v cizích orientálních titulech, jménech a zvycích a chce si o tom přečíst knihu. Prostě knihu. Ne dobrou knihu. Ne skvělou knihu. Prostě knihu.

Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář