Jdi na obsah Jdi na menu
 


Doktor Proktor a vana času

21. 2. 2018

Doktor Proktor a vana času

Autor >> Jo Nesbø
Překlad >> Jiří Vyorálek
Série >> Doktor Proktor (2.)
Vydáno >> 2012
Nakladatelství >> Jota
Počet stran >> 288
Žánr >> Humor, pro děti
Ilustrace >> Per Dybvig

Opět se setkáváme s našimi, už známými, hrdiny z prvního dílu - Lízou, Bulíkem a doktorem Proktorem. K nim se ještě přidává Julieta a Rašple. A dobrodružství může začít...

Doktor Proktor a jeho přátelé se ocitají tváří tvář nebezpečí, když se Proktor vydává do Paříže, aby se znovu shledal se svou láskou - Julietou.

Všechno to začíná tím, když Líze přijde zajímavá pohlednice s ještě zajímavější známkou a instrukcemi od Doktora Proktora. Nakonec se dětem podaří rozluštit vzkaz a zjišťují, že jejich bláznivý přítel je uvězněn v čase a bez jejich pomoci se nedokáže dostat zpět. Tak se Líza s Bulíkem vydávají nejprve prodat známku, aby měli na letenky do Paříže, kde se setkávají s Rašplí.

V Paříži se děti seznamují s Julietou, která jim nakonec odvypráví svůj příběh a děti zjišťují, že tito dva se museli odloučit a jejich lásce byl konec. Proto se Proktor vydal ve svém vynálezu - vaně času - zpět v čase, aby zde změnil chod událostí, aby mohl být se svou milovanou.

Bohužel se Proktor nedokázal vrátit do přítomnosti, ale zvládl vanou času poslat pouze onu pohlednici, kterou poté přeposlala Julieta, která na něj čekala u vany.

A tak Líza a Bulík musí podniknout svou největší cestu v životě napříč dějinami, aby zachránili doktora Proktora.

Druhý díl je o hodně napínavější než ten první, což je samozřejmé, ale je také akčnější a zábavnější. Děti na své zběsilé jízdě dějinami setkávají mimo jiné i s Napoleonem, nebo třeba s Johankou z Arku - to už mluví za vše, že je to prostě skvělé, zábavné dílo. 

Kniha je určena pro děti, ale rozhodně pobaví i dospělé (nebo aspoň ty s dětskou duší).

Já doporučuji a už teď jdu shánět třetí a čtvrtý díl, protože na mě doma v knihovně čeká až díl pátý.

Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář