Jdi na obsah Jdi na menu
 


Andělé smrti

2. 3. 2018

Andělé smrti

Autor >> Meg Cabot
Originální název >> The Mediator - Reunion 
Série >> Mediátor (III.)
Překlad >> Jana Jašová
Obálka >> Ivan Brůha
Žánr >> Fantasy, pro mládež
Vydáno >> 2004
Nakladatelství >> Knižní klub
Počet stran >> 200

Co se napětí ohledně duchů týče je to trochu slabší, než předešlé dva díly.  Nicméně toto kompenzuje smrt všude kolem a mírné napětí také není na škodu. 

I když jsem prakticky hned věděla, jak to s těmi všemi nehodami a náhodami je, bylo to fajn oddychové čtení. Konec mě tedy nepřekvapil, ale to nevadí, třeba se to povede v dalších dílech!

Konečně se také seznamuje s nejlepší kamarádkou z New Yorku - Ginou, která lehce zasahuje do děje tím, že kryje Suze a pomáhá jí tím, že vždy zavolá někoho na pomoc.

Jelikož jsem četla sérii s princeznou Miou, vidím zde opět mnoho podobností, ale také styl psaní je stejný - jak by také ne, když je to určeno pro zhruba stejnou věkovou skupinu.

Nicméně mi v knize vadí velké množství hovorových výrazů - je to až žalostné! Ano, chápu, že je to psané ich formou, tedy vypráví to 16 letá Suze, ale stejně.. když to porovnám s Miou - je to nebe a dudy!

Je to takový kolotoč, ale chápu, že to nemůže být nic složitého. Suze nemá o sobě valné mínění, pak si podpoří ego tím, že nakope zadky duchům, dostane se tím do maléru a má doma potíže a zaracha a samozřejmě neustále řeší milostné problémy - jestli tak zamilování dá říkat.

Stále marně čekám na nějaké vysvětlení ohledně Jesse, ale to se zřejmě dozvím až v posledním díle, což je škoda, protože jeho postavu mám ráda a mohl by se objevovat častěji a mít v příběhu více prostoru, ale to už těžko ovlivním.

Kniha je určena dívkám, je to typická slaďárnička, když si chcete odpočinout od .. všeho. Lehké čtení.

Když už se do této série chcete pustit, musíte od prvního dílu.

Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář