Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. června 2017 - Já, Mattoni - Legenda o prodavači vody

30. 10. 2017

Já, Mattoni - Legenda o prodavači vody

Autor >> Petr Zikmund
Žánr >> Román, Historie, Česká literatura
Nakladatelství >> Česká televize
Vydáno >> v r. 2016
Počet stran >> 456


Když se mi kniha dostala do ruky, myslela jsem, doufala jsem, že se bude jednat o životopisné dílo, a podle mě se o to i pan Zikmund snažil, ale opravdu tomu tak není. Mělo mě to napadnout, že když je v druhé části názvu >legenda<, bude se jednat pouze o legendu a ne o podložená fakta ze života Heinricha Mattoniho.

Což ovšem neubírá na čtivosti příběhu. Pokud to vezmu tak, že se jedná o legendu, jak vypovídá název knihy, jde o velmi pěknou knihu, která se čte sama, díky dobře propracovanému příběhu, vykresleným postavám a místům. Líbí se mi také "návraty" do minulosti, do dob dětství, které jsou ztvárněné pomocí zápisků (pamětí) pana Mattoniho. Je to takové oživení a je to příjemné.

Za mě knihu rozhodně doporučuji k přečtení. Nejsem si jistá, jestli i těm, kteří viděli seriálové zpracování, protože jsem četla, že seriál a kniha jsou jako přes kopírák. Ovšem ti, kteří si chtějí přečíst skutečně něco o životě velkého pana Mattoniho, tak bych doporučila určitě jinou knihu, která nebude legendou, jako tato.

Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář