Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. června 2017 - Miluj svůj život

30. 10. 2017

Miluj svůj život-ilustr.

Autor >> Louise L. Hay
Originální název >> You can heal your life
Žánr >> Duchovní literatura
Překlad >> Jana Žlábková
Vydáno >> 1999
Nakladatelství >> Pragma

Knihu jsem dostala asi před dvěma lety na Vánoce. Takže je to skoro 2 a půl roku!
Na první pohled jsem se zamilovala do desek! Už jen ty srdíčka k tomu vybízejí, ale i samotný název, že máme milovat svůj život.
Pak jsem prostě na tu knihu jen tak koukala a hned mi bylo líp, jenom z toho dívání se na desky!
Ale když jsem se začetla, tak jsem si řekla "proboha, proč jsem tuhle knihu neobjevila dřív?!"! Asi by bylo pár věcí v mém životě jinak, kdybych tu knihu měla třeba už před deseti lety (ano, už od svých patnácti let!). Ale zase na druhou stranu si říkám, že kdybych udělala jenom malý krůček jinak, můj život nebyl takový, jaký je teď a nebyla bych tam, kde jsem teď. A já svůj život teď opravdu miluji, protože mi dal toho nejlepšího parťáka pro život pod Sluncem! A to by se nestalo, kdybych si předtím neprošla tím vším sajrajtem.

Kniha neříká, jak máme žít, ukazuje spíš cestu, jak mít život kolem sebe, sám sebe, rád. Navíc ty kresby působí skoro terapeuticky (nevím, jak jinak to nazvat). Prostě mi přišlo, že mě ty obrázky uklidňují. Krásně ladí a doplňují text. Uklidňují. Navozují tu správnou atmosféru při čtení takovéhle knihy.
Už teď vím, že si ji musím přečíst znovu, ale ne teď. Jednak proto, že si ji chce půjčit moje drahá přítelkyně a jednak proto, že necítím potřebu si ji přečíst.

Velmi zajímavý je také životní příběh samotné Louise, který opravdu stojí za přečtení a je na samém konci knihy. Paní Louise jsem si vyhledala na internetu a je jí 90 let!! Je to neuvěřitelné!
Kdybych někde viděla další její knihy, neváhám ani minutu, abych si je pořídila. Je to opravdu dobrá investice (jako všechny knihy).
Díky knize jsem si uvědomila spoustu věcí a jsitě přijou dlaší a další věci při dalším a následujícím čtení.

Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář