Jdi na obsah Jdi na menu
 


29. června 2017 - Biomanžel + Biomanželka

30. 10. 2017

Biomanželka Biomanžel

Autor >> Michal Viewegh
Žánr >> Romány, Česká literatura
Nakladatelství >> Druhé město
Vydáno >> 2010 / 2015
Počet stran >> 168 / 176

Celkově bych to shrnula asi takto: Neustále stěžování si na svůj život. Svalování vlastních neúspěchů na druhé - hlavně na manželku. Potřeba litování od druhých lidí.

Něco takového jsem nečekala, proto mě překvapilo, jaký obsah to má.

***
Ano, pan M.V. je trochu jiný člověk a tohle jsou knihy z jiného soudku, než jak od něj byli čtenáři doposud zvyklí. Žádnou jinou knihu jsem od něj nečetla - zatím!
Proč najednou takový názor? Protože před několika týdny byla u nás beseda s M. Vieweghem.
Nejdřív bylo samozřejmě autorské čtení z jeho nejnovější knihy (BŮH V RENAULTU) a to mě opravdu bavilo. Nejenže téma knihy je mi blízké - život na vsi/malém městě, kde každý o každém ví všechno, drby, sousedská přátelství, klasický život, ale i předčítání mne bavilo! Tu knihu si prostě musím přečíst!
Následovala zmíněná beseda, kdy padali nejrůznější otázky a řekla bych, že se opravdu všichni bavili! I já. Dozvěděli jsme se něco o jeho životě, o jeho rodině, tvorbě, kde nejraději tvoří, kdo první čte rukopis a tak dále.
A dokonce mám podepsané obě knihy! JUPÍ! Vždycky jsem chtěla VLASTNIT knihu podepsanou autorem! YES!

***

Přiznám se, že jsem si o panu M.V. udělala obrázek po první knize, druhou jsem si přečetla jenom proto, abych věděla, jak to dopadne, a ten obrázek nebyl moc dobrý. Ale na tom setkání na mne M.V. působil velmi dobře a to změnilo můj názor i na přečtení dalších jeho knih - no minimálně jedné ;-)

Takže opět.. čtěte, čtěte a čtěte!
Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář