Jdi na obsah Jdi na menu
 


26. října 2017 - Poklady pěti kontinentů

15. 11. 2017

Poklady pěti kontinentů

Autor >> kolektiv autorů
Originální název >> trésors de la terre, joyaux de I
Překlad >> Mariana Pauliniová, Mária Gálová
Vydáno >> 2008
Nakladatelství >> Reader's Digest Výběr (ČR)
Počet stan >> 368

Poslední dobou jsem se zaměřila na encyklopedie a různé naučné knihy. Nevím proč, mám prostě takovou náladu. A dospěla jsem k názoru, že je to skvělé.. Je skvělé si odpočinout od smyšlených, na pravdě možná založených, příbězích a věnovat se chvíli něčemu skutečnému. Něčemu, co na světě existuje.
Tahle kniha mne okouzlila! Je tam kupa krásných fotografií, které dávají pocit, že jsem tam byla! Navíc, text je jednoduše napsán, je stručný, ale zároveň je v něm obsaženo vše důležité. Prostě je to úžasná kniha o úžasných místech naší planety.

Některá místa jsem znala, o některých jsem věděla a s některými jsem se seznámila až v této knize. Poklady pěti kontinentů ve mě probudili touhu procestovat svět! Při čtení jsem měla krásný pocit, který s dočtením zmizel, když jsem si uvědomila, že těch mých pár šupů mě na tato kouzelná a magická místa nedostanou. Ovšem kdyby se dalo vydělávat čtením knih, tak tu práci hned beru!

Některá místa jsou opředena tajemstvím z dávné minulosti, velkolepá místa až berou dech a zaniklé kultury vzbuzují respekt a probouzí zvědavost, jak to vlastně bylo.


Často uvažuju o tom, jaké by to bylo dostávat knihy, číst je a psát na ně svůj názor. Dostat za to nějakou menší, nebo větší, sumu. Byl by to splněný sen! Doufám, že se mi to jednou podaří.
Neříkám, že jsem velmistr přes knihy, ale co.. učený z nebe nespadl a čtení mne opravdu baví. Řekla bych, že to tak nějak vyplňuje můj život.
Druhá věc je ta, zda-li by to někdo četl, že?! Ale tak tady to občas někdo přečte, tak si myslím, že by to nebylo tak zlý.
Vím o tom, že dost knižních blogerů a blogerek má nějakou spolupráci, ale myslím, že na to je u mne ještě brzy. (Ale fakt nevím...?)
Takže.. kdyby někdo z Vás měl nějaké rady a návody, jak se do toho dostat, jak začít, atd.. dejte mi vědět. Budu ráda, za každou radu.

Díky moc všem, i jen za to, že zabloudíte sem, do mého světa knih.
Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář