Jdi na obsah Jdi na menu
 


25. května 2017 - Slaďák

30. 10. 2017

Slaďák

Autor >> Philippa Rice
Originální název >> Soopy
Žánr >> Komiks
Překlad >> Martina Knápková, Lukáš Růžička
Vydáno >> v r. 2017
Nakladatelství >> Paseka
Počet stran >> 108

Šla jsem si koupit oběd a skončila jsem v knihkupectví! Klasický problém. Překvapilo mě, jak je tahle knížečka roztomilá už od prvního pohledu. Taková malá, skoro až kapesní.
Jedná se opět o knihu do čtenářské výzvy - jo, tohle jsem trochu "vošulila", ale co?! Mám ji jako knihu, která vyšla v roce 2017.
Zajímavé je, že kniha nemá očíslované stránky, ani tam nejsou žádná čísla ani názvy kapitol. Prostě (skoro vždycky) každá stránka je jiná kapitola, jiná situace.

Kniha neuvěřitelně roztomile popisuje hlavně pomocí obrázků každodenní "úskalí" vztahu. Je jedno jestli jste spolu měsíc, rok nebo třeba deset let. V každé etapě se v komiksu najdete!
Je skvělé, že pomocí slov, by autorka nikdy tak skvěle nevyjádřila pocity, situace ani řešení.
V jedné pasáži jsem málem brečela, a kdybych nebyla na autobusovém nádraží, tak by se tak stalo. Další část mne rozesmála, a to tak, že mi tekly slzy.
Člověka to nutí zavzpomínat jaké to bylo na prvním rande, jaké byli noční smsky, první společná dovolená a tak dále. Je to hezké, obecné ohlédnutí právě za tím Vaším vztahem, který se tak liší od těch ostatních, ale zároveň je jako přes kopírák - což dokazuje Slaďák.

V několika případech jsem se zastavila a řekla si "panebože, to jsme přesně my"! Už se těším, až to podstrčím tomu svému chlapci, aby se na to podíval. On totiž vůbec (knihy) nečte, ale tohle by mohlo projít, když je to komiks a těch písmenek se tam vyskytuje opravdu pramálo. Jsem hrozně zvědavá na jeho reakci!

Je to prostě skvělá knížka. Ze života. Zpracovaná, pro toto téma, trochu netradiční formou, ale o to větší kouzlo má. Je to přesně ten typ knížky, který můžete mít na nočním stolku celý rok, protože nezabere žádné místo, a klidně si můžete každou chvíli prolistovat pár stránek.

Oddechová, roztomilá jednohubka k zamyšlení a zavzpomínání!
Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář