Jdi na obsah Jdi na menu
 


22.7.2019 - Lisbetka

17. 7. 2019

Lisbetka

Autor >> Mary T. Waggaman
Počet stran >> 126
Vydáno >> 1928
Žánr >> Román, Pro děti a mládež
Nakladatelství >> Školské sestry O.S.F.

Tuto knihu jsem opět našla u nás na půdě. Nevím, proč nebo čím mne zaujala, ale vzala jsem si ji. (Jako nevím co blbnu, stejně si všechny knihy z té půdy jednou odnesu, tak co...)

Toto je příběh, ve kterém hraje velkou a důležitou roli křesťanství. Já se v těchto směrech moc nepohybuji, takže nemohu tuto stránku soudit, ale i tak to pro mne bylo celkem přínosné. Opět jsem se vlastně nenásilnou cestou dozvěděla něco víc o tomto směru. 

Kniha je psaná lehce, jazyk odpovídá době vydání a to se mi velmi líbí. Není to žádná fanaticky psaná kniha, která má zlákat lidi k víře. Opravdu se mi to líbilo a byl to zajímavý příběh,

Je to příběh malé holčičky, která žije se svou přísnou babičkou na samotě, dalo by se říci, pro ostatní děti, ve strašidelném stavení. Lisbetka vyrůstá jako dříví v lese a je spokojená. Je spokojená do té doby, než zahlédne skupinku děvčat a krásnou mladou ženu ve zvláštním oděvu - v rouchu řádové sestry. A tím vlastně započne její cesta s novým životním směrem.. I přes všechna úskalí, kterými musí Lisbetka projít, příběh nakonec končí tak, jak si děvčátko zasloužilo.

Ach, ty poklady z naší půdy!

Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář