Jdi na obsah Jdi na menu
 


14. dubna 2017 - Syn

30. 10. 2017

Výsledek obrázku pro kniha syn

Autor >> Jo Nesbø
Originální název >> Sonnen
Překlad >> Kateřina Krištůfková
Vydáno >> v r. 2015
Nakladatelství >> Kniha Zlín
Žánr >> Thriller, Světová literatura
Počet stran >> 499

Ano, moje první kniha od Joa byl Sněhulák, chvíli jsem se motala ve jménech a místních názvech, ale pak mě to uchvátilo. To samé bylo i v dalších knihách, ale Syn..
Od Syna jsem očekávala nejspíš víc, možná proto mne to tak trochu zklamalo. Respektive jsem byla na pochybách, jestli mám vůbec dočítat, ale když jsem se dostala do půlky, kniha konečně nabrala na obrátkách a čtení šlo samo. Nakonec se mi ta druhá polovina i dost líbila a jsem ráda, že jsem to přečetla. Naopak z té první poloviny si nic moc nepamatuju (je mi skoro až hanba to napsat), všechno se mi pletlo, jména, přesdívky, místa, hospody, bary..
Měla jsem z toho jeden velký guláš, ale nechtělo se mi číst to znovu od začátku, tak jsem prostě tápala celou polovinu.

Mám ráda styl psaní Joa a vůbec tu tématiku. Detektivky jsem nikdy moc nemusela (moje první detektivka byla Pes Baskervillský a tu jsem si prostě zamilovala!), ale Jo to umí tak pěkně podat. Prostě se mi to líbí.

Chápu, že stejně tak, jako má své zastánce a obdivovatele, má také své odpůrce. Někdo naopak nemá rád toto detektivní, policejní prostředí, jeho náměty nebo prostě severské autory. Já mám severské autory ráda, a i když se názvy všech měst naučím normálně číst až na konci knihy, stojí to za to!

Uvažuju, že si Syna přečtu třeba někdy ještě jednou - potom možná tenhle zápisek opravím, ale do té doby...
Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář