Jdi na obsah Jdi na menu
 


14. dubna 2017 - Knihy Lenky Lanczové

30. 10. 2017

Tak u těchto knih pro dívky je to celkem snadné. V podstatě jsou všechny stejné, nebo spíš velmi si navzájem podobné. Proto to sepíšu do jednoho zápisku.
Myslím, že jsem jich přečetla dost - zhruba tak polovinu, co jich Lenka Lanczová napsala. A asi tak ve věku, ve kterém byly hlavní hrdinky, samozřejmě. Protože v tom věku to četla prostě každá moje spolužačka a mě se to vlastně líbilo. A pak jsme si o přestávkách sdělovaly zážitky z knih, chodily jsme spolu do knihovny.. když si na to vzpomenu, bylo to moc fajn období, ještě takové bezstarostné.
Komu by se taky nelíbilo číst příběhy stejně starých holek, kterým se plní všechno to, co >mě< ne?! Od úspěchů a popularity ve škole, parádních brigád přes letní lástky až ty velké, opravdové lásky. Ale samozřejmě to všechno nebylo růžové, nebo se to alespoň zdálo. Taky, kdo by to četl, kdyby to bylo růžové a celé >happy< hned od první věty. Moniky, Evy, Nely... ty všechny měly své problémy, a i ty jim spousta holek záviděla. Dělaly je zajímavými.

Ty holky měly své problémy, ať už ve škole, s klukem, neplánovaným těhotenstvím, zdravotní problémy, nebo i s tím, jak vypadaly. Ale vždycky na konci příběhu skončily s tím nejlepším klukem. Jejich problémy se vyřešily.
To, že holka v prváku na střední otěhotní a na konci to všechno dobře dopadne. Má podporu od rodičů, přítele, jeho rodičů a od všech v okolí.. A ještě si toho kluka vezme před tím, než se jim narodí potomek. No, jako příběh do knihy určitě super.
A nezapomeňme na kluky. Samozřejmě, že to všechno byli velcí fešáci. Namakaní. Chytří. A i když měli umaštěné dredy a věnovali se >veselým< věcem a pochoutkám, stejně to byli >kořeni< a holky za nimi pálily.
Ou jééé... to je skutečný život! sarcasm*

Neříkám, že jsou ty knihy špatné... pokud přivedou mladé lidi ke čtení, tak třikrát sláva! Na knihách L. Lanczové vyrostla snad každá z nás. A to je dobře. Teda alespoň pro mě. Knihy se daly v klidu zvládnout přečíst za odpoledne a chtěla jsem hltat další a další příběhy. Tím se umocnila moje láska ke čtením a knihám. A to je jedno velké plus.

Takže asi tak..
Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář