Jdi na obsah Jdi na menu
 


14. června 2017 - Dívka, která si říkala Tuesday

30. 10. 2017

Dívka, která si říkala Tuesday

Autor >> Stephen Williams
Originální název >> Tuesday Falling
Překlad >> Michael Havlen
Žánr >> Thriller, Světová literatura
Nakladatelství >> Domino
Vydáno >> v r. 2016
Počet stran >> 328


Příběh se odehrává v labyrintu starých a opuštěných tunelů - nepoužívané trasy metra, nebo sklady (sklepy) obchodů. V Londýně takovém, jak ho nikdo nezná (nebo ho takhle zná jen opravdu pár vyvolených) - zajímavé, nápadité, pěkně vykreslené. Díky skvělému popisu, jako bych byla součástí - nenápadný pozorovatel na zrcadlovou stěnou. Tuesday se uchýlila pod Londýn v době, kdy ji lidé "nahoře" ublížili. Mstí se lidem, kteří ji vzali život.
Kniha mě upoutala už jen přebalem! Vystihuje naprosto přesně, kde se bude děj odehrávat - prostě v potrubí :-D Zní to vtipně, ale je to vážně tak. A navíc ta dívka - hubená, ale statná, vzpřímená postava nazanačuje, že ona ví, co chce. Má plán. Má svaly. Má odvahu. Má vztek. Má něco, co ti nahoře nemají - zná velmi dobře podzemí Londýna.

Krátké kapitoly maximálně vybízejí ke čtení, děj rychle odsejpá a kniha se čte v podstatě sama. Pamatuju si, že jsem se nemohla dočkat, až skutečně odhalím, jak to opravdu bylo. Ale zároveň mnou procházel smutek, že příběh skončí. Že se budu muset s Tuesday rozloučit. Měla jsem smíšené pocity po přečtení, kolikrát i během čtení, a to je důkaz, že je to napsané opravdu dobře (alespoň pro mě).

Jedná se o poutavý, napínavý příběh o mladé dívce, která bere právo do svých rukou. Tuesday se mstí gangu za odporné věci, a mstí se mnohonásobně. V jejích očích, v podstatě po přečtení i v mých očích, je to stále málo. Podobných gangů je na světě tolik, a dívek, které by si říkali Tuesday je naopak velmi málo.

Shrnu to: bylo by skvělé, kdyby Tuesday měla nějaké pokračování! Nebo kdyby se jednalo o prequel! To by byla paráda!
Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář