Jdi na obsah Jdi na menu
 


12. dubna 2017 - Stroj času

30. 10. 2017

Výsledek obrázku pro kniha stroj času

Autor >> H.G.Wells
Originální název >> The time machine
Překlad >> Jana Mertinová
Ilustrace >> Petr Minka
První vydání >> v r. 1895
Žánr >> Román, Světová literatura, Sci-fi
Vydáno >> v r. 1992
Nakladatelství >> Lika klub
Počet stran >> 160

Rory´s Book Club >> 7/200

Tuto knihu jsem si vybrala do čtenářské výzvy na www.databazeknih.cz a ani trochu toho nelituji! Začátek mi dal trochu zabrat, malinko jsem se ztrácela v postavách, ale po pár stranách jsem se začetla a četla jsem i v hospodě, když jsem šla s klukama na fotbal, který teda pro mě nic moc nepředstavuje. Kniha mě překvapila, nečekala jsem, že bude tak dobrá! Příběh velmi poutavý. Místy i napínavý.

Hlavně jsem nečekala, že mě tolik zaujme sci-fi / fantasy kniha s takovouto tématikou. Také jsem čekala, že mě kniha nebude bavit... protože téma cestování v čase mi nic moc neříká a přijde mi to hodně klučičí. Ale spletla jsem se, kniha mě dostala!
Nikdy jsem neviděla žádný film o cestování v čase pomocí stroje času (s vyjímkou Kate a Leopold), ani jsem nečetla žádnou podobnou knihu, takže názory, že kniha je nic moc v porovnání s filmem, mi nic neříkají. Jsem spíš zastánce "číst knihu než vidět film", takže za mě tato kniha určitě super. Ale že bych se k ní někdy vrátila, to se asi nestane, ale rozhodně jem ráda, že jsem si ji přečetla.

Tak nějak jsem trochu tušila, že by se tu mohli objevit ti Morloci z TBBT, proto jsem byla ráda, že tomu tak skutečně bylo! Ten díl jsem viděla několikrát, ale nikdy mě nenapadlo si tu knuhu přečíst, až teď.. s výzvu. A nelituju toho.

Člověk si má stále rozšiřovat obzory a stále je, co se učit.
Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář