Jdi na obsah Jdi na menu
 


12. července 2017 - TOP 5

7. 11. 2017

***** Není to páté místo ani to není pět hvězdiček. Je to prostě jen místo v seznamu, které patří knize °°Malý princ°° /Antoine de Saint-Exupéry/. Jsem ráda, že jsem si knihu přečetla, dlouho poté jsem nad ní přemýšlela, protože ve mě zanechala rozporuplné pocity. Možná se k ní jednoho dne vrátím a přečtu si ji znovu.

**** Čekala jsem hodně, ale dostala jsem takový průměr, ke kterému se ráda vrátím, protože to není náročné časově a čtenářsky už vůbec. Mám na mysli °°Slaďák°° /Phillipa Rice/, který hodnotím jako beze sporu nejroztomilejší knihu uplynulého pololetí!

*** Dále tu mám sbírku próz a povídek °°Divá Bára a jiné prózy°° /Božena Němcová/, jejíž povídky jsou v této knize opravdu krásné a stojí za to! Každá jiná, ale zároveň si jsou podobné.

** Další místo patří knize °°Stroj času°° /H.G.Wells/, od které jsem nečekala, že mě tolik uchvátí a takhle dlouho na ni budu vzpomínat!

* Absolutní vítěz tohoto pololetí je °°Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti°° /Ransom Riggs/ a už se opravdu nemůžu dočkat, až se vrhnu na další díly!

Není zde horší ani lepší kniha! Všechny stojí za to!

Sama se hodně divím, že v mém seznamu není Harry Potter a prokleté dítě! Já takový Harrypotterfil :-D a nemám to tu??!! Ano, kniha se mi líbila, ale čekala jsem od ní opravdu hodně, hodně jsem se těšila na pokračování, ale překvapilo mě, jak se to všechno vyvíjelo a vůbec jsem si to takhle nepředstavovala, takže jediná novinka je Slaďák a za tím si stojím.

Kdyby byl seznam TOP10, tak by se tu Harry Potter objevil, ale bohužel je to "jen" TOP5 a v tomto seznamu tu pro něj není místo.

Už se těším na další TOP5, ale do té doby zbývá ještě spousta času a ještě více knih! Tak já jdu na to, aby bylo o čem psát...
Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář