Jdi na obsah Jdi na menu
 


11. srpna 2017 - Bábovky

7. 11. 2017

Bábovky

Autor >> Radka Třeštíková
Autor obálky >> Radka Folprechtová
Žánr >> Román
Nakladatelství >> Motto (ve společnosti Albatros Media a.s.)
Vydáno >> 2016
Počet stran >> 328

Přijde mi, že příběhy jsou hodně ze života. Zkoušela jsem odhadovat, jak to nakonec bude a většinou jsem se strefila - s otci nemanželských dětí i s ukradenými penězi.
Měla jsem vždycky pocit, jako by to bylo skutečné, protože když se to neděje přímo vám, co vy víte, může se to dít třeba sousedovi, kolegyni v práci, nebo vaší sestřenici. Nejsou to žádné hollywoodské příběhy, podle mého názoru jsou to příběhy a zkušenosti a zážitky skutečných lidí.
Protože.. co si budeme povídat, randění se ženáčem? To už je dneska skoro klasika. Šmejdi? Co jiného by dávali ve zprávách. Syn je gay? Dneska už se za to lidé nestydí. Žena na mateřské neví, jak se zabavit? Manžel, přítel, milenec je lhář? Manžel podvedl manželku? K tomu nemám co dodat..
Příběhy jsem zhltla jedna dvě, protože jsem jednoduše nemohla přestat se čtením! Moje zvědavost mě nutila obracet stránky dál a dál a čekat, jak to nakonec dopadne.
Když se nad tím zamyslím, tak každá žena je vlastně bábovka. Každá žena si zažila nějaký problém, nějakou situaci, která je uvedená v knize. Ať už ji vyřešila stejně, jako hrdinky, nebo po svém, hlavní je, že je to pryč!

Skvělé na tom je, že každý příběh má svůj začátek, ale už nemá svůj konec. Konec je pouze naznačen a dozvídáme se ho vlastně až v dalších příbězích. A proto musíte číst stále dál - až do konce knihy.
Když jsem se blížila k onomu místu, kde kniha končí, hrozně jsem se těšila, jak to všechno dopadne, ale zároveň jsem byla zklamaná, že už bude brzy konec - můj klasický problém!

I když je kniha plná vtipných, skoro nemyslitelných situací, jsou to ve skutečnosti smutné příběhy - proto je to tak skutečné. Protože v životě to málokdy dopadne podle růžové představy scénáristů!

Bábovka,
Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář