Jdi na obsah Jdi na menu
 


11. července 2017 - Dohody

7. 11. 2017

Čtyři dohody

Autor >> Don Miguel Ruiz
Překlad >> Viktor Faktor / Jan Brázda / Martina Regnerová
Žánr >> Duchovní literatura, New age, Esoterika
Nakladatelství >> Pragma

Víc knih od Ruize jsem nečetla, ale určitě bych chtěla (chtěla bych toho přečíst tolik, jenže kde brát čas?!), protože je považuji za velmi přínosné. I v dobách spokojenosti, štěstí a klidu je někdy dobré si to všechno připomenout, zopakovat životní moudrosti, kterých se chci držet a prostě jsou to skvělé knihy, i když ne se vším vždy souhlasím na plný pecky.

Spolu s knihou Miluj svůj život mají tyto knihy své místo v mé knihovničce a občas po nich sáhnu i jen tak.. abych je prolistovala, nebo jen měla v ruce. Navíc kniha Čtyři dohody je nádherně ilustrovaná (vydána je samozřejmě i kniha bez ilustrací), a tak někdy stačí prostě jen koukat na ty obrázky a život je hned lepší.

Tyto knihy jsou psány srozumitelně, pěknou čtivou formou a jakoby >pomalu<. Vše je vysvětleno a popsáno do podrobna a já to jednoduše miluju!
Nestačí přečíst jenom jednou, já četla několikrát a pokaždé jsem objevila něco nového - asi zrovna to, co jsem v danou chvíli ptořebovala.

Kniha otevírá oči. Pomáhá poraněné duši. Opravdu léčí.
Stačí se jenom zamyslet a říct si, co všechno děláme špatně a jak snadné je zlepšit to (ne vše je snadné, ale i ta dřina se nakonec vyplatí - vlastní zkušenost).

Tyto knihy bych nazvala balzámem pro duši.
Proto ji doporučuji opravdu každému - začít se Čtyřmi dohodami a postupovat dál, nebo jenom zůstat u Čtyř dohod. Možná bych ještě doporučila si první knihu koupit tu ilustrovanou, lépe se čte a je to "zábavnější", možná i účinnější, než když jsou na recyklovaném papíře jenom písmenka. Nebo alespoň pro mne to lepší bylo! A pokud si nebudete chtít pořídit další díly dohod, tak Vám alespoň zůstane pěkně ilustrovaná kniha, která se stane průvodcem Vaším životem.

Čtyři dohody prostě musíte mít a milovat!
Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář