Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šest staronových knih

18. 6. 2018

Vyklízela jsem binec na půdě a našla jsem tam nějaké ty knižní poklady. Všechny knihy jsou pro mne poklady. Tak jsem je dala do pucu a našla jim místo v knihovně - ano, ještě je ho tam celkem dost! Ale snažím se co to jde, abych ho zaplnila O:-) 

Upíři

>> První vydání této knihy má opravdu velmi zajímavou obálku! Jde o český lehce fantasy román obohacený černým humorem o zmrazování lidí. V knize jsou ilustrace Jiřího Šalamouna (je i autorem této obálky). No, jsem zvědavá, jak jinak :)

Jasnovidcem proti své vůli

>> Tato obálka také mnohé napovídá, ale dokud jsem si nepřečetla náznakem o čem kniha je, nepřišla bych na to. Příběh listonoše, jehož jasnovidecké schopnosti zavedou do několika humorných i absurdních situací, mnohdy i nebezpečných. Netradiční námět a já se fakt těším! Bohužel, už teď nevím, co číst dřív! 

Kriminalistické případy

>> Tento žánr sice moc nemusím, ale přece jsem tam tu knihu nemohla nechat ležet, aby se na ni prášilo?! Takže uvidíme, třeba se k ní jednoho dne také dostanu.

Dvě lásky mladého Horáce

>> Tak za prvé: krásný přebal! A za druhé: růžovou nemusím, ale tahle je fakt dobrá! Láska mladého Horáce ke krásné Martě. Starosti studentů v minulém století. Řekla bych asi klasický román, který má prý propracované charaktery, což já mám fakt ráda a oceňuji to, tak uvidíme.

Annejet to tak nenechá

>> Aha, druhý díl, a celá série má celkem 3 knihy, takže musím sehnat první a třetí! No, aspoň se mi knihovna zaplní, že?! Nejsem si jistá, které vydání mám doma, protože je bez přebalu, nicméně je to jedno, až budu mít přečteno, budu to řešit.

Hlasuji pro lásku

>> A poslední kousek, na který jsem skoro zapomněla! Rozečetla jsem tuto knihu dnes ráno v autobuse a přečetla jsem opravdu pár stránek, co taky stihnout za 15-20 minut (?), že? nicméně se zdá býti pěkná. začíná šarvátkou ve třídě mezi učitelem a hlavním hrdinou Slobodanem. Ano, opravdu se tak jmenuje. Autorka je totiž ze Srbska a kolem tohoto státu se odehrává i děj. No uvidíme, jak to bude pokračovat - více čekejte v recenzi.

No, pěkný přírůstek, těším se asi na všechno, ale nejsem si jistá těmi kriminalistickými příběhy, ale uvidíme, třeba mě překvapí!

Teď jdu pokouknout pro 1. a 3. díle Annejet O:-) ať to mám komplet.

Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář